Готови ли сте за празниците?

Наближават Коледните и Новогодишни празници. За накои те са извор на благодат, свързани с топлината на родния дом, с уюта на семейните трапези, с радостта от споделени мигове, ровене в стари албуми, смях, нежност и зареждане с нови сили за предстоящата нова година. Подаръците са подготвени, коледната украса блести, отдавна са купени самолетните билети за връщащите се от странство. Очакването е толкова истинско и живо, празниците ще са щастливи и вдъхновяващи! Пожелаваме на всеки това усещане!

За други обаче, не са чак толкова светли и жизнеутвържадаващи. Въпреки желанието да се празнува с близките поне на Коледа, за да поомекнат отдавна влошени семейни взаимоотношения (което всеки един човек желае), тези празници се превръщат в поредната среща с родители и родственици, с които нещо е недоизказано, някой е недоразбран, където почти винаги се появява някакъв неудобен (за празниците) дисонас.

Обикновено срещите са в дома на родителите, от където всъщност са се появили развиващите се във времето неразбирателства. Как да се отвори вратата на този дом, в който не всеки се е чувствал желан, обичан, подкрепян, да не говоим за малтретиран или унижаван? Кой да направи решителната стъпка за промяна на многогодишната семейна „неуредица“? Къде да се потърси изворът на истинското семейно щастие, което да отвори нов път за всеки един от членовете на семейството? Защото всеки го заслужава! И най-вече родителите, а чрез тях и децата (няма значение колко са пораснали), най-сетне могат да намерят своето място в живота и продължат пътя си като достойни хора.

Отговори и напътствия бихте могли да намерите в книгата на Хоан Гарига Бакарди „Къде са монетите?“. За да отворите вратата на родния си дом с обич и благодарност, за да превърнете празниците в щастие и благодат, за да продължите пътя си спокойни и изпълнени със сила!

Възползвайте се от 20% намаление, като използвате 🎄код за отстъпка KOLEDA20🎄, ​при поръчка на книгата до 15 декември!

Вашият коментар