за мен

Ирена Младенова

  • Сертифициран сугестопедагог към Фондация “Професор Доктор Георги Лозанов и професор доктор Евелина Гатева”, Сливен, България
  • Кандидат-доктор по Философия в Барселонски Университет, Барселона, Испания
  • Магистър по Философия в СУ „Св. Климент Охридски”, София, България
  • Специализант „Философия за деца” в СУ „Св. Климент Охридски”, София, България
  • Магистър по Предучилищна педагогика СУ „Св. Климент Охридски”, София, България
  • Защитила Ниво С2 Испански език към Институт Сервантес, София, България
  • Преминала курс за преводачи от испански на български език към Институт Сервантес, София, България
  • Full-time Ph.D, Institute of Philosophy and Sociology, Bulgarian Academy of Sciences

Научете повече за Ирена

Ирена Младенова Иванова е родена на 13 май 1968 година в гр. Костинброд, обл. Софийска, където израства и учи до завършването на средното си образование в ЕСПУ „Д-р Петър Берон”. В това училище тя открива няколко блестящи личности, истински учители, които и дават път към професията на учителя. Софийското равно поле и близостта до Стара Планина са едно от усещанията и за безбражност и свобода, за чистота и хармония. В това малко градче се занимава с почти всичко, което то предлага на своите деца: класически балет, народни танци, театрална школа, хорово пеене, френски език, малко уроци по китара, малко по блокфлейта и много спорт – гимнастика, акробатика, скокове на батут, лека атлетика, футбол… и разбира се, велосипед… така и до днес. Велосипедът е другото специално усещане за движение, радост и наслада от живота, както и усещане за физическа умора, което носи щастието от здравото и силно тяло.

Възпитаник на СУ „Св. Климент Охридски”, където през 1991 година завършва Предучилищна педагогика и през 2001 година завършва Философия със специалност „Философия за деца”. Годините на практика и работа в сферата на образованието я довеждат до специалните и от особено значение за преподавателите въпроси: Защо децата не искат да учат?, Как да ги вдъхновяваме и мотивираме? Кои сме ние и кои са те в цялостния процес?, Защо трябва да е трудно, като може да е лесно?,  Как, кога, къде?… Част от отговорите на тези въпроси намира в своето близко обкръжение от преподаватели, членове на Движение за съвремено училище в България, където все още е активен член.

Любовта й към испанския език и личностните й търсения я отвеждат през пролетта на 2003 година в Испания, където едновременно работи и учи в  Барселонски Университет и през 2007 година защитава  Кандидат-докторски минимум по Философия. 

През зимата на 2011 година среща за първи път в живота си Професор Доктор Лозанов и неговата всеотдайна асистентка Ванина Бодурова и възторгът от тази среща я насочва към Сугестопедията, като отговор на всички нейни търсения, като обединение на всяко професионално усилие и откривателство. 

Поклон пред делото на Проф. Д-р Георги Лозанов и Проф.Д-р Евелина Гатева!

Искрена благодарност за цялостната подкрепа и начина, по който ми преподавате, скъпа Ванина Бодурова!

„Вие ми помогнахте да се чувствам Истински учител!”