Книги

Кой е Хоан Гарига Бакарди?

Хоан Гарига Бакарди е психолог – хуманист,  гещалт терапевт. Той представя Берт Хелингер в Испания. Преподава и организира и семинари по Семейни констелации  в цяла Испания и Латинска Америка. Учи се от Клаудио Наранхо и си сътрудничи с него. Обучен в НЛП, Ериксонов подход, сценични и такива за тялото методики. Експерт по Eнеаграма на личността и интегративна терапия. Съосновател на Гещалт института в Барселона. Писател.

На базата на целия му професионален опит на Хоан Гарига и изключително дълбоката му чувствителност и желание да помогне се основават и книгите му:

„Къде са монетите?“, „¿Dónde están las monedas?“

„Да живеем в душата“, „Vivir en el alma“

„Добрата любов в двойката“, „El buen amor en la Pareja“

„Ключът за добрия живот“, „La llave de la buena vida“

„Танцувайки заедно“, „Bailando juntos“

„Да кажем да на живота“, „Decir sí a la vida“

Коя е Ирена Младенова?

Ирена Младенова е учител по душа и сърце, искрено вярващ в неограничените възможности на човека, търсещ и прилагащ на практика всичко това, което прави ученето забавно, приятно и увлекателно. За нея животът е едно безкрайно пътешествие към нас самите и споделянето му с близки същества го прави необичайно и красиво.

Освен преподаването на любимия за нея испански език на хора от различни възрастови групи и в последните две години и в училище, друга нейна страст е преводът от испански на български език. За сугестопедичните часове на своите ученици е превела стотици песни, стихове, гатанки, приказки, пословици, забавни истории.  

“Да преведа книгите на Хоан Гарига Бакарди на български език и да споделя с читателите прекрасните послания на този изключителен човек за мен е удоволствие и голяма отговорност. Удоволствие – защото много ги харесвам и отговорност, защото Авторът е казал нещо по най-подходящия начин и е важно по този начин да стигне до читателите на преводния език, в случая български. Искрено се надявам да съм успяла да го направя.” 

Joan_Garriga

Къде са монетите?

Ключове за постигане на връзката между деца и родители

Кой е най-важният дар, който сме получили от нашите родители? Приемаме ли го или го отхвърляме? Важно ли е да го приемем, дори тогава, когато не ни харесва? Какво означава да приемем този дар? – Погледни над нещата от друг ъгъл с Хоан Гарига Бакарди и произведението „Къде са монетите?”.

Книгата предлага нови перспективи за душата, както на тези, които страдат, мислейки за своите родителите, така и на тези, които го правят с благодарност. Говори гласът на помирението. Разкрива се силата на любовта и пътят за интегриране и преодоляване на раните, които възпрепятстват пълнотата на собствения ни живот.

„Къде са монетите“ ни насърчава да „приемем монетите” от нашите родители като един процес на дълбоко помирение с живота и нас самите.